Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Γάτα του Αιγαίου απο Φρακογιος θεοδωρος -Εκτροφεας

Χαράκτηρας
Είναι ανεξάρτητη αλλά συγχρόνως φιλική με τις άλλες γάτες οπου έμαθε να συμβιώνει σε μικρές ομάδες στο φυσικό της περιβάλλον, αλλά και με τον άνθρωπο. Γι'αυτό ζει και προσαρμόζεται καλά στο διαμέρισμα. Αγαπάει πολύ το ψάρι που ήταν η βασική τροφή της. Ανέπτυξε στενή σχεσή φιλιάς με τους ψαράδες και συχνά την βλέπουμε να τους περιμένει υπομονετικά στην παραλία να επιστρέψουν από το ψάρεμα για να της προσφέρουνγεύμα τα ψαράκια που τους είναι άχρηστα.Επίσης δεν φοβάται το νέρο μιας και έχει ζήσει για αιώνες στην ακροθαλασιά. Είναι πολύ καλή κυνήγος και υπόδειγμα μητέρας.

Σώμα
Είναι γάτα μεσαίου μεγέθους, δυνατή και μυώδης χωρίς να δείχνει βαριά ή παχύσαρκη.Το σώμα της είναι κάπως μακρύ, έχει πόδια δυνατά, μεσαίου μεγέθους με στρογγυλά πέλματα.Η ουρά μέσαιου μήκους ευθύγραμμη χωρίς καμπύλες ή κόμπους στο τελυταιο τμήμα της.

Κεφάλι
Μεσαίου μεγέθους πλατύ χώρις να είναι στρογγυλό.Τα αυτία της είναι πλατιά στη βάση με έλαφρώς στρογγυλεμένες άκρες και καλύπτονται από τρίχες. Η μύτη της ειναι ίσια μεσαίου μήκους. Τα μάτια στρογγυλά ελαφρώς σχιστά σε όλες τις αποχρώσεις του πρασίνου.

Ποιότητα και Χρωματισμός τριχώματος
Το μήκος της τρίχας είναι μεσαίο και γι'αυτό ανήκει στην κατηγορία των ημιμακρύτριχων χωρίς μάλλινο υπομανδύα με μέτριο περιλαίμιο και πλούσια ουρά έχει προσαρμοστει στο τοπικό κλίμα. Τον χειμώνα η πλούσια γούνα της την προστατεύει από το κρύο ενώ το καλοκαίρι μαδάει και μοιάζει με κοντότριχη και αναγνωρίζεται από την ελαφρώς φουντωτή ουρά.
Τα άλλα χρώματα μπορεί να είναι το μαύρο, κόκκινο, μπλε, κρεμ με ή χωρίς ραβδώσεις ,απο εκει με τα εξης.αναγνωριζονται ολα τα χρωματα της γουνας. μονοχρωμα, διχρωμα, τριχρωμα καθως επεισης και το ολολευκο, τα ραβδωτα ( brawn tabby-silver tabby) και ολα τα σχεδια ραβδωτων. Δεν ειναι δεκτα τα ( color point)διοτι φανερωνουν προσμιξεις με αλλες φυλες. ιδιετερα αγαπητα ειναι τα διχρωμα και τα τριχρωμα.Το τριχωμα της που αποκτα ιδιαιτερη λαμψη και ζωντανια κατω απο τον αιγαιοπελαγιτικο ουρανο το περιποιειτει πολλες ωρες την ημερα. Απο εμας δεν χρειαζεται ιδιαιτερη φροντιδα εκτος απο ενα γρηγορο βουρτσισμα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με την υποστηριξει και την συνεργασια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΑΤΑΣ δημιουργησαμε τη ΛΕΣΧΗ ΓΑΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, με στοχο την προστασια,σωστη και επιλεκτικη αναπαραγωγη και διεθνη αναγνωριση της φυλης αυτης. για περισσοτερες πληροφοριες μπωρητε να απευθυνθειτε στον κυριο ΦΡΑΓΚΟΓΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟ στο e mail gataaigaiou@otenet.gr

2 σχόλια:

  1. ΕΠΕΙΣΗΣ Η ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΣΗΣ Η ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή