Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Η ιστορία της γάτας

Η γάτα στην Ιστορία
R. Roger Μπρετόν
Νανσί J CreekΚατοικίδια γάτα

Περίπου 20.000 χρόνια πριν το σκυλί ήταν εξημερωμένα. Ενώ υπάρχει, φυσικά, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τον ακριβή μηχανισμό της εξημέρωσης, τα ακόλουθα είναι δυνατόν, ακόμη και πιθανή, το σενάριο.

Ενώ στο κυνήγι, ένας άντρας έρχεται σε ένα προσκοπάκι. Δεν είναι ιδιαίτερα φαύλος, το σκύμνος λαμβάνεται σπίτι στη ζωή για να καταναλωθούν αργότερα (τρόφιμα που ζουν δεν χαλάσει). Το νεογνό ζώου, είναι πολύ νέοι και άπειροι που πρέπει να φοβόμαστε, κάνει τα πράγματα cub, η οποία διασκεδάζει το άτομο και την οικογένειά του, έτσι αφήνει να ζήσουν για λίγο περισσότερο.

Η cub μεγαλώνει σε λύκο και, όντας λύκος, αναμένει από το λαό ως συσκευασία του. Μαθαίνει γρήγορα να βοηθήσει στο κυνήγι, αποδίδει πρόσφατα-αλιεύονται λεία της στα ανθρώπινα packmaster του. Σύντομα, ο καθένας θέλει έναν ήμερο λύκος για να βοηθήσει με το κυνήγι.

Εναλλακτικά, ή επιπροσθέτως, κάποια άλλα ζώα, ίσως ακόμη και ένα άλλο λύκο, έρχεται γύρω ψάχνει για ένα γρήγορο γεύμα του ανθρώπου-cub, και κατευθύνεται μακριά από το ήμερο λύκος, ο οποίος είναι, φυσικά, την προστασία της συσκευασίας του. Σύντομα καθένας θέλει έναν ήμερο λύκος να προστατεύσει τα παιδιά. Μοίρα της είναι σφραγισμένο, το ήμερο λύκος είναι τώρα ένα σκυλί και συνδέεται πάντα με την ανθρωπότητα.

Η εξημέρωση της γάτας που πραγματοποιήθηκε δεν είναι τόσο εύκολα, όπως αυτή του σκύλου, όπως η γάτα δεν είναι ένα υποζύγιο και δεν διαθέτει ενσωματωμένο συνεργασίας ένστικτα. Η γάτα ήταν εξημερωμένα πρώτα περίπου 5000 χρόνια πριν. Αυτό έλαβε χώρα στην κοιλάδα του Νείλου, σε ό, τι είναι τώρα το Σουδάν, αλλά ήταν τότε Άνω Αίγυπτο. Η πραγματική μηχανικοί της εξημέρωσης είναι εξαιρετικά απλό - στην πραγματικότητα, έχει υποτροπιάσει πολλές φορές σε όλη την Αφρική και την νοτιοδυτική Ασία κατά τη διάρκεια των χιλιετιών.

Οι άνθρωποι της περιοχής είχε παραιτηθεί από το νομαδικό τρόπο ζωής των προγόνων τους, έμαθαν να μέχρι το έδαφος, και εγκαταστάθηκαν σε αγροτικές κοινότητες. Δεδομένου ότι οι κοινότητες αυτές εξαρτάται από την ίδια την ύπαρξή τους από τις καλλιέργειές τους, τα οποία θα μπορούσαν να συλλέγονται μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο, ένα μέσο αποθήκευσης μεταξύ τους συγκομιδή έπρεπε να βρεθεί. Νωρίς, αυτή συνίστατο απλώς τη διατήρηση των σιτηρών σε καλάθια. Αυτό προσέλκυσε ποντίκια, αρουραίους και άλλα τρωκτικά, που έμαθε γρήγορα να προσαρμοστούν στις τρόπους ανθρώπου, προκειμένου να πάρετε ένα δωρεάν γεύμα. Η αφθονία των ζωυφίων προσέλκυσε το τοπικό μικρότερο γάτα, η αγριόγατα της Αφρικής, ο οποίος θα μπορούσε να εκτιμήσουν επίσης ένα εύκολο γεύμα.

Δεν πήρε πολύ παρατήρηση για να δείτε ότι το παράσιτο έφαγε του κόκκου, τα οποία ήταν ανεπιθύμητες, και οι γάτες έτρωγαν τα ζωύφια, τα οποία ήταν επιθυμητή. Οι άνθρωποι άρχισαν να ενθαρρυνθεί η γάτα να κολλήσει γύρω αφήνοντας έξω το παράξενο fishhead ή άλλα απορρίμματα, μια πρακτική την οποία οι γάτες αρέσει. Δεδομένου ότι είχαν μια έτοιμη πηγή τροφίμων (ποντίκια, αρουραίους και fishheads), δεν αποτελεί απειλή από τους πολίτες (κανείς δεν κυνήγησαν ή φώναξε σε γάτα, με κίνδυνο να αφήσει και την αύξηση των παρασίτων), και η απουσία των εχθρών (διάφορες cat-eating πλάσματα παρέμειναν μακριά λόγω των ανδρών), οι γάτες μετακόμισε σε σε μόνιμη βάση.

Όντας φυσικά ήρεμη είδος, η αφρικανική αγριόγατα προσαρμόστηκε γρήγορα στο λαό, που επιτρέπει η ίδια με την πρώτη να ρυθμιστεί, στη συνέχεια, petted, και τελικά θα πραγματοποιηθεί. Η γάτα είναι ένας παθιασμένος των ζώων, και ανταμείφθηκε ότι όλα χαϊδεύει και την κατοχή, με αγάπη και στοργή σε είδος.

Εκτός από την απόδειξη της αγάπης από snuggling και ενεργώντας endearingly (δεν χρειάζεται καν τα σκυλιά το κάνουν;) μια γάτα purred. Γουργουρίζει είναι μια μοναδική και καταπληκτική φαινόμενο, τόσο στην έναρξή της και τις αντιδράσεις που παράγει. Ένας γεωργός μπορεί να λειτουργήσει όλη μέρα στα χωράφια και έρχονται σπίτι κουρασμένος του οστού. Η γάτα θα πηδήσει πάνω αγκαλιά του και να προχωρήσει σε χώνομαι και γάτος, η οποία θα οδηγούσε αμέσως την κούραση από την ψυχή του. Μιλάμε άμεση μασάζ της ψυχής εδώ! Αφήστε ένα χώνομαι γάτα και γάτος πριν τον ύπνο και θα κοιμούνται δύο φορές βαθιά.

Η γάτα κοιμάται σε μικρά χρονικά διαστήματα καθ 'όλη την ημέρα, αντί για ένα ενιαίο μεγάλο χρονικό διάστημα όπως και οι άνθρωποι και τα σκυλιά, και ξυπνά γρήγορα. Είναι επομένως έτοιμη να κάνει τη δουλειά του όλο το εικοσιτετράωρο.

Είναι επίσης ιδιαίτερα συναγερμού και δραστηριοποιούνται τη νύχτα, όταν τα ποντίκια είναι ξύπνιοι και τα σκυλιά του ύπνου. Είναι συχνά τη βοήθεια του σκύλου της οικογένειας από συναγερμού σε οποιαδήποτε παράξενο πράγμα από ό, τι μπορεί να πάει χτύπημα στη νύχτα. Βλέπει και ακούει πολύ καλύτερα από το σκυλί, ιδιαίτερα τη νύχτα, και έχει πάρει μαζί και συνεργάζονται με κυνικός σύντροφος του.

Σε αντίθεση με το σκυλί η γάτα είναι καθαρό. Είναι θάβει τα απόβλητα του έξω, μακριά από το κρησφύγετό του (το σπίτι του λαού), έτσι ώστε να μην προσελκύσουν αρπακτικά ή άλλες γάτες.

Όλα αυτά τα επιθυμητά χαρακτηριστικά και τους παράγοντες που προκάλεσαν τη γάτα να γίνει μόνιμο μέλος της ανθρώπινης κοινωνίας τόσο ως βοηθός και σύντροφος. Η γάτα είναι εδώ για να μείνει.

Θεία Γάτα

Πριν πολύ καιρό οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν προχωρήσει από τα χωριά στις πόλεις, και από μια απλή φύση προσανατολισμένη πανθεϊσμός με επικεφαλής τον σαμάνο χωριό σε ένα υπερ-σύνθετο σύστημα των θεών και των θεοτήτων με μια σειρά περίτεχνα τελετουργίες προσεκτικά διέπεται από μια τάξη ιερέας. Η βασιλεία η ίδια εγγύηση, όπως έχει γίνει πολλές φορές, από τη διεκδίκηση του δικαιώματος να αποφανθεί ως χειροτονήθηκε από τους θεούς. Αυτή η ελέω Θεού βασιλεία έδωσε τελικά τρόπος για να βασιλικό demigodhood, στη συνέχεια μια πλήρη θεότης: ο βασιλιάς έγινε Φαραώ, του θεού-βασιλιά. Δεδομένου Φαραώ ήταν από τη δική τους, η έννοια αυτή ενθαρρύνεται σε μεγάλο βαθμό από τους ιερείς. Αίγυπτος είχε γίνει βαθιά ριζωμένου θεοκρατία.

Από τις επισιτιστικές ανάγκες μιας πόλης είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες ενός χωριού, κόκκους κατασχέθηκε ως φόροι και αποθηκεύονται στο βασιλικό σιταποθήκες. Αυτές οι σιταποθήκες παράθυρα απλά τα κτίρια αποθήκευσης και, όπως όλα τα κτίρια, δεν ήταν ασφαλής από μικρότερα πλάσματα της φύσης: παλιοί φίλοι μας τα ποντίκια και αρουραίους. Με όλα αυτά κόκκους στοιβαγμένοι σε τέτοιες μεγάλες σωρούς, τα ζωύφια είχαν την τιμητική τους και φυλής, όπως τα κουνέλια μόνο επιθυμούν μπορούσαν. Αυτό έγινε ένα τέτοιο πρόβλημα που Φαραώ χρειάζονται όλες οι γάτες θα μπορούσε να συγκεντρώσει την καταπολέμηση των παρασίτων, έτσι ιδιοποιείται όλες τις γάτες της γης.

Λαμβάνοντας γάτες των ανθρώπων, ιδιαίτερα αγαπημένη γάτες, θέτει ένα πρόβλημα που ακόμη και Φαραώ δεν ήθελε να αντιμετωπίσει. Όντας ο ίδιος θεία, πιθανώς με τη θεία σοφία, θα λυθεί αυτό το πρόβλημα αφήνοντας όλες τις γάτες όπου ήταν όμως που τους καθιστά ημίθεων: όλες οι γάτες στην Αίγυπτο, όλα με τη μία. Υπήρχαν ξαφνικά δεκάδες χιλιάδες μικρά, γούνινα, γουργουρίζει θεότητες τρέχει γύρω. Όπως με όλα της lunacies του ανθρώπου, θεωρούμε βέβαιο ότι οι γάτες αγνόησε το όλο θέμα.

Φυσικά, μια απλή ανθρώπινη δεν θα μπορούσε να διαθέτουν ημίθεος, μόνο ένας θεός θα μπορούσε, και ο οποίος ήταν ο μοναδικός θεός γύρω; Ο φίλος μας, Φαραώ, που είναι ποιος. Ένας άνθρωπος θα μπορούσε, όμως, παρέχουν ένα σπίτι και τροφή για μια ημίθεος, και αυτό το έκαναν, τους φέρνοντας να ανατεθεί σιταποθήκη τους κάθε βράδυ και να πάρει τα επάνω κάθε πρωί (μια ιδανική δουλειά για τον αριθμό τρία ή τέσσερα γιο ή την κόρη). Ως αποζημίωση για την υπηρεσία αυτή, θα έχουν δικαίωμα πίστωσης φόρου. (Πήραν να διεκδικήσουν γάτες τους ως εξαρτώμενα! Κάνει ένα αναρωτιέμαι πόσο γάτα κατανομή πραγματοποιήθηκε την δική τους εκδοχή της 15ης Απρ!)

Δεδομένου ότι όλες οι γάτες ήταν στην κυριότητα της θείας Φαραώ, για να σκοτώσουν ή να τραυματίσουν ένα, ακόμη και από ατύχημα, ήταν ένα έγκλημα κεφαλαίου. Εάν ένα σπίτι έπιασε φωτιά, σώθηκαν οι γάτες πρώτη, στη συνέχεια, εάν υπήρχε χρόνος, οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι ήταν, μετά από όλα, μόνο ανθρώπου.

Όταν μια γάτα πέθανε κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων, το σύνολο των νοικοκυριών του ανθρώπου τέθηκε υπό επεξεργασία τελετουργική πένθος, συχνά από το ξύρισμα των φρυδιών τους, φωνάζοντας, σφυροκοπά τα στήθη τους, καθώς και να καταδείξει άλλες μορφές εκδήλωσης της θλίψη σε απώλεια τους. Το σώμα της γάτας έπρεπε να είναι προσεκτικά τυλιγμένα σε σεντόνια και έφερε στο ιερείς, οι οποίοι θα το ελέγξετε προσεκτικά, ώστε να είναι βέβαιο θάνατο του ήταν φυσική. Όταν έγιναν οι ιερείς, το σώμα ελήφθη στις embalmers, ο οποίος έκανε μια μούμια γάτα του. Υπήρχαν πολύ περισσότερα μούμιες γάτα από τους ανθρώπους μούμιες στην Αίγυπτο: πάνω από 300.000 από αυτούς βρέθηκαν στο ανασκαφές στο Beni-Hassan μόνο.

Η τυπολατρεία και μυθολογία σχετικά με τη γάτα εξαπλωθεί πολύ πέρα από τα επιβλαβή ζώα τους δυνατότητες ελέγχου. Οι άνθρωποι πίστευαν σύντομα (βοήθησε, δεν αμφιβολία, από τους ιερείς) ότι οι γάτες είχαν άμεση επίδραση στην υγεία, το γάμο, την περιουσία, και άλλα μη γάτα πτυχές της ζωής. Η θεά της ζωής και της οικογένειας ήταν Bast, ο οποίος είχε το σώμα της γυναίκας και το κεφάλι της γάτας. Στο αριστερό χέρι, Bast ήταν απεικονίζονται συχνά ως ένα φυλαχτό κατοχή του όλα τα ιερά-seeing eye, το utchat, πιστεύεται ότι έχει μαγικές δυνάμεις.

Η ίδια η utchat ήταν παντού στην κοινωνία: ως διακόσμηση, στα ιερά σπίτι, φοριούνται ως κοσμήματα, κλπ. Ήταν απεικονίζεται συχνά ως το μάτι της γάτας, μερικές φορές με γάτες μέσα στο μάτι το ίδιο. Μια utchat στην πόρτα φυλάσσονται προσεκτικά έξω για τους κλέφτες και βανδάλων, προστατεύοντας το σπίτι. Μια utchat πάνω από το υπέρθυρο φυλάσσονται προσεκτικά σε όλους όσοι στάθηκαν στο εσωτερικό, διατηρώντας τους από ασθένειες και ατυχήματα. Μια utchat φοριούνται γύρω από το λαιμό διατηρούνται άγρυπνο μάτι του από το δρόμο και να προστατεύονται ταξιδιώτες από βλάβη. Μια utchat δείχνει μια γάτα μητέρα με πολλά γατάκια δίνεται ως γάμο παρόν σήμαινε πολλά παιδιά. Οι πεποιθήσεις ήταν Legion (τόσο οι ιθύνοντες utchat).

Για να αρθεί ένα από τα θεία γάτων από την Αίγυπτο ήταν να κλέψουν από Φαραώ, ένα έγκλημα κεφαλαίου. Ως αποτέλεσμα, χρειάστηκε λίγο πριν από πολλά εξημερωμένα γάτες εμφανίστηκε αλλού στην Εγγύς Ανατολή.

Οι εξαιρέσεις σε αυτό ήταν οι γάτες των πλοίων: ναύτες ήταν πάντα πρακτική ανθρώπους. Η bargemen Νείλου εκτρέφονται γάτες στο πλοίο για τον ίδιο λόγο οι ιερείς ήθελαν γάτες στο σιταποθήκες, να σκοτώσει τον ζωύφια. Η bargemen θα απαλλαγούν από τα εμπορεύματά τους με το φοινικικό και άλλα θαλάσσια έμποροι στις εκβολές του Νείλου, μερικές φορές εκφόρτωση ένα γατάκι ή τρεις ταυτόχρονα (για την ορθή αφοσιωμένος εξέταση, φυσικά). Με τον τρόπο αυτό η κατοικίδια γάτα αργά εξαπλωθεί από τη θάλασσα στις διάφορες χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο, και από εκεί οδικώς από τροχόσπιτων προς τα βόρεια και ανατολικά.

Κατά παρόμοιο τρόπο, τα τροχόσπιτα που διασχίζουν τη λωρίδα της ερήμου διαχωρισμό του Νείλου από την Ερυθρά Θάλασσα, που συχνά τις γάτες μαζί τους, πολλά από τα γατάκια των οποίων η κατά κάποιον τρόπο βρήκε το δρόμο τους προς την dhows των εμπόρων Ινδού. Αυτές οι έμποροι Ινδός πήρε τη γάτα πίσω στην Ινδία, όπου ήταν εισηγμένες προς ανατολάς σε Βιρμανία και Siam και προς βορρά, στην Κίνα.

Δεν ήταν μέχρι τον Περσικό, ελληνικά και ρωμαϊκά κατακτήσεις, ωστόσο, ότι η Αίγυπτος, τέλος, απέδωσαν ανοικτά πιο πολύτιμο θησαυρό της, καθώς και η αφρικανική αγριόγατα, τώρα άλλαξε λίγο σε πρώιμο κατοικίδια γάτα, εκτείνεται στην αυτοκρατορία του Δαρείου, ο Αλέξανδρος και Καίσαρας.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ένα ανεξάρτητο εξημέρωση μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί στην κοιλάδα του Ινδού, με τα ίδια μέσα με ότι στην Αίγυπτο (δεν τις πτυχές θεότητα), αλλά όπως είμαστε ακόμα λόγος για ένα παρακλάδι του felis sylvestris, το βασικό αγριόγατα , θα συγχωνευθεί με την προηγούμενη εξημέρωση και εξαφανίστηκε ως ξεχωριστή οντότητα, το συντομότερο αιγυπτιακές γάτες ήταν διασκορπισμένα σε εμπορικούς δρόμους.

Ο δυτικός κόσμος είχε πλέον housecats, alleycats, εργασίας γάτες, και απλά σε γάτες παντού. Εμπόριο κατά τη διάρκεια των εμπορικών δρόμων προς την Κίνα και την Ινδία εξάπλωση σύντομα γάτες σε ποσότητα για το υπόλοιπο του γνωστού κόσμου. Γάτες και εκτός λειτουργίας.

Όπως μια στιγμιαία καλλιέργειας, η λέξη για την γάτα στην αρχαία Αίγυπτο ήταν "mau," τους εκδοχή του "νιαούρισμα,« η καθολική γάτα-λέξη. Μέχρι τη στιγμή που η κατοικίδια γάτα αριστερά Αίγυπτο η utchat ήταν εντελώς γάτα προσανατολισμό, συχνά σε σχήμα γάτας, και αμετάκλητα γάτα-linked. Από τη λέξη utchat έχουμε τη συντριπτική πλειονότητα των Ινδο-ευρωπαϊκή ονόματα για τη γάτα: γάτα, chat, cattus, gatus, ΓΑΤΟΥΣ, Gato, Katt, katte, Kitte, γατούλα, κ.λπ. Επίσης, η γάτα-θεά Bast ήταν Pasht σε αργότερα αιγυπτιακή (κατά την εποχή των Πτολεμαίων βασιλέων). Από pasht παίρνουμε τις υπόλοιπες Ινδο-ευρωπαϊκή ονόματα για τη γάτα: pasht, παρελθόν, pushd, pusst, γατούλα, γάτα, κλπ.Συνέχεια από τη σελίδα 1

Διαβολική Γάτες

Αυτά ήταν τα Golden Days στην ιστορία της catdom. Όλοι ήθελαν τη δική γάτα του, αν δεν γάτες, να κρατήσει παρασίτων στον κόλπο. Γάτες εξαπλωθεί γρήγορα σε όλη την πόλεις και χωριά, να γίνει ένα ουσιαστικό μέρος της καθημερινής ζωής. Αυτό έπρεπε να πτώση τους.

Η τάση των γατών να είναι τόσο χρήσιμα για την εξάλειψη των παρασίτων τους έκανε να επιθυμητό να τον αγρότη, τον έμπορο, και ο ιδιοκτήτης σπιτιού. Η τάση των γατών να γίνει γάτες τους έκανε να επιθυμητό για τους ανθρώπους γενικότερα. Η τάση των γατών να κάνουν ό, τι θέλουν τους έκανε μυστηριώδη. Οι άνθρωποι είναι αυτό που είναι, γάτες σύντομα έγινε μέρος της καθημερινής τελετουργίας, τότε ένα μέρος της θρησκευτικής τελετουργίας, τότε το κέντρο των διαφόρων αιρέσεων γάτα. Γάτες λατρευόταν πάλι, αν και δεν είναι στον ίδιο βαθμό που είχαν στην Αίγυπτο και σίγουρα δεν είναι από όλους.

Στις αρχές του Μεσαίωνα, η θεά Σκανδιναβική Freya ήταν το πιο κοντινό πράγμα σε μια θεά γάτα μεταξύ των Ευρωπαίων. Είχε δύο τεράστιες γάτες τράβηγμα Wain της, και ήταν συνεχώς γύρω από γάτες. Έγινε συνδέεται αμετάκλητα με γούνινο φίλους μας, και η λατρεία της περιέχονται πολλές γάτα προσανατολισμένη τελετουργίες. Μέρα της λατρείας ήταν Παρασκευή (Παρασκευή μέσα Ημέρα Freya του): όταν ο χριστιανικός παραγραφεί λατρεία της, Freya έγινε δαίμονας, την Παρασκευή έγινε το Black Sabbath, και η γάτα έγινε μια εκδήλωση του διαβόλου, ως εκ τούτου μη persona grata.

Έτσι, ξεκίνησε ένα χαμηλό σημείο στην ιατρική και στην ιστορία γάτα: τα περισσότερα από 1000 - διώξεις έτος της γάτας, ένα είδος αιλουροειδούς Ιεράς Εξέτασης. (Αν είναι καμία παρηγοριά για μας ανθρώπους γάτα, η εκκλησία ήταν επίσης χορηγός του Μεγάλου ιερά εξέταση κατά το χρόνο, και ήταν απασχολημένος σκοτώνει ανθρώπους, καθώς και γάτες.)

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βασανίστηκαν κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες γάτες, κρεμασμένα, καίγονται στην πυρά, ψητό ζωντανός, ή θανατώνονται οριστικές για θέαμα. Τόσο μεγάλη ήταν αυτή η δίωξη ότι ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής γάτες συρρικνωθεί σε λιγότερο από δέκα τοις εκατό του προ της εξεταστικός αριθμό, παρά τις γάτες κάνει ό, τι μπορούσαν για να κάνουν πιο γάτες (γάτες κάτι που είναι πολύ καλός στο).

Υπήρχε ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια των ετών του Θανάτου μαύρο. Με τους ανθρώπους που πεθαίνουν σε όλο, που δεν είχε ούτε το χρόνο ουτε η κλίση να διώξει τις γάτες. Οι γάτες ανταποκρίθηκαν σε αυτή την απουσία των διώξεων από τον πολλαπλασιασμό γρήγορα και επιτέθηκε στην αφθονία τροφίμων γύρω τους: η μάστιγα που μεταφέρει αρουραίους. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η μάστιγα που έληξε, λόγω των τριών αλληλένδετων παραγόντων: τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους τομείς που δεν θα μπορούσαν να φυτευτούν? Την έλλειψη τροφίμων στη γύρω περιοχή οδήγησε τα ποντίκια στις πόλεις (αρουραίοι είναι δεσμευτών, όπως γύπες, και είναι πάντα η τελευταία να πεθαίνουν από την πείνα)? την απότομη αύξηση του αριθμού των γατών θανάτωσης αρουραίους έσπασε την αλυσίδα για να διαιωνίσει την πανούκλα.

Ο άνθρωπος, βέβαια, ανταμείβονται αμέσως η γάτα για τη βοήθεια να σώσει την ανθρωπότητα από την επανάληψη των αιλουροειδών ανάκριση δικαίωμα όπου είχε σταματήσει. Αυτή η καταδίωξη δεν τελείωσε έως καλά στο εικοστό αιώνα, όταν οι διάφορες χριστιανικές εκκλησίες τελικά σταμάτησε έμφαση μάγισσες και Οικογενειακά τους, οι οποίες σχεδόν πάντα γάτες.

Ακόμη και στις πιο σκοτεινές μαύρα χρόνια, υπήρχαν εκείνοι που αγάπησαν και ιστορικά γάτες τους. Ο αριθμός των γατών ζωγραφισμένο από τους πλοιάρχους κατά τη διάρκεια των αιώνων δείχνει σαφώς θέση της γάτας στην κοινωνία ποτέ δεν εξαφανίστηκε εντελώς. Από καθαρά πρακτική άποψη, είναι απαίσια σκληρά για να πείσει έναν μυλωνά του οποίου αγαπούσε γάτα σκοτώνει τα επιβλαβή ζώα τα οποία τρέφονται με κόκκους του είπε ότι αγαπούσε γάτα είναι μια εκδήλωση του διαβόλου. Ο Απλά δεν θα το αγοράσουν: μπορεί να δει το καλό κάνει, αλλά υποτίθεται ότι το κακό είναι άυλο. Το αγαπούσε γάτα, βεβαίως, δεν γνωρίζει τίποτα εκτός από το ότι σε αρουραίους και ποντίκια είναι αστεία ονόματα για τα ανθρώπινα τρόφιμα: καλό και το κακό δεν έχουν καμία σχέση με μια γάτα.

Πριν από την αναχώρηση του μεσαίωνα, μνεία πρέπει να γίνει από την ειδική σχέση μεταξύ μάγισσες και γάτες, διαιωνίζεται μέχρι σήμερα στην διακοσμήσεις αποκριών μας. Στην εκκλησία προσανατολισμένη κοινωνία της ζωής στη μέση ηλικία ήταν δύσκολο (ειδικά για την δουλοπάροικοι). Λίγοι άνθρωποι ζούσαν τελευταία σαράντα ή πενήντα, και εκείνες που έκανε ήταν πολύ μεγαλύτερα από ό, τι τους χρόνια. Την υγιεινή και την ιατρική, στη συνέχεια να είναι αυτό που ήταν (ή δεν ήταν), πήρε τη ζωή των διοδίων του με τη μορφή των διαφόρων προβλημάτων του δέρματος, απώλεια των δοντιών, υποχωρώντας ούλα, λυγισμένο πλάτες, αρθρίτιδα, ρευματισμοί, οσφυαλγία, και με αποτέλεσμα άλλα πράγματα. Ένα παλιό άνδρας ή γυναίκα δεν ήταν ο ωραίος ή αρκετά πράγμα είχαν ως έφηβοι.

Δεδομένου ότι αυτό ήταν ένα αρσενικό προσανατολισμένη κοινωνία, ένας γέρος ήταν revered συχνά για απέκτησε τις γνώσεις του, αλλά μια ηλικιωμένη γυναίκα ήταν ένα άχρηστο πράγμα. Δεν μπορούσε πλέον να φέρουν τα παιδιά, να ξύλο, άροτρο τομέα, ή κάνουν οποιοδήποτε άλλο λίγο διασκεδαστικά πράγματα της ζωής. Ζευγάρι αυτό ματαιότητα με το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι ήταν έξω εργασίας όλη την ημέρα, και οι φτωχοί crone δεν είχαν καμία σχέση, αλλά κάθονται σε μια γωνιά του χαμόσπιτο, μουρμουρίζοντας στον εαυτό της και χαϊδεύοντας τη γάτα (που σκέφτηκε αυτό ήταν μεγάλη).

Τώρα έρχεται κάποια ηλίθιος που φάουλ μπροστινή αυλή της γυναίκας (αποχέτευση ήταν επίσης κάπως λείπει), η οποία αποσπά ένα έντονο φως και μουρμούρισε από το επίθετο της, όπως κάθεται εκεί χαϊδεύοντας γάτα της. Ο ηλίθιος σκοντάφτει στη συνέχεια πάνω από ένα σκαμνί την επόμενη μέρα και τα διαλείμματα χέρι του.

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με την εποχή, συνέβη σε έναν κακό ως τιμωρία για την αμαρτία ή ως αποτέλεσμα μια κατάρα, προφανώς η γριά του έδωσε το κακό μάτι και να τοποθετηθεί κατάρα του, γιατί η ηλίθιος είναι ένας καλός Θεός-φοβούμενος τον άνθρωπο. Στοιχειώδες! Είναι μάγισσα και η γάτα της είναι εξοικειωμένοι. Πολλοί ένα αθώο γριά και εξίσου αθώοι γάτα της πέθανε επειδή ακριβώς όπως ηλίθιοι.

Θαυμάσιες Γάτες

Γάτες και ναύτες έχουν μια ειδική και αδιάσπαστη ομολόγων που εκτείνεται πίσω στις ημέρες του Pharoahs. Στρατιώτες που οι πρακτικές αυτές είναι άνδρες, οι γάτες ήταν συνήθως να βρεθεί στο πλοίο. Γάτα Το πλοίο είναι ένα σεβαστό και σημαντικό μέλος του πληρώματος, είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο αρουραίο, και δεν είναι ένα κατοικίδιο ζώο. Έτσι είναι σεβαστό γάτα του πλοίου που mutinies έχουν συμβεί επειδή ο καπετάνιος κλώτσησε τη γάτα.

Επειδή θαλάσσια δρομολόγια θα μπορούσαν να λάβουν εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια, το ναυτικό σπάνια είδε έναν ιερέα ή υπουργός, και ανέπτυξε τη δική του εκδοχή της πίστης, η οποία τείνει να αποκλείσει τις μικρές λεπτομέρειες, όπως η αποφυγή βωμολοχίες, φύλο, και γάτες. Γάτες πολλαπλασιάστηκαν στη θάλασσα, και ως εκ τούτου εξαπλωθεί σε κάθε λιμάνι στον κόσμο, παρά την προγραφή της Εκκλησίας.

Στην Άπω Ανατολή, η γάτα φτάσει δύο φορές, μέσω των εμπορικών δρόμων χερσαίες και μέσω της θάλασσας, και εκτιμήθηκε αμέσως για την καταπολέμηση της ιδιότητες ζωύφια.

Ήταν, επίσης, εκτιμήθηκε για την αξία του τροφίμου (Moo-goo-gai-γατάκι με τηγανητό ρύζι!) Αυτό ήταν θετικές και αρνητικές συνέπειες, ενώ για αυτό σήμαινε τη γάτα είχε να αντιμετωπίσει μια άλλη γάτα-τρώγων, αυτό σήμαινε επίσης ότι catmaking θα ήταν ένα ενθαρρύνονται δραστηριότητα (βοοειδή δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση).

Η γάτα εξαπλωθεί ταχύτατα σε όλο τον κόσμο, την επίτευξη πολλών τοπικών ποικιλιών, σύμφωνα με την εκούσια ή ακούσια επιρροή του ανθρώπου, και μέσω δυνατόν διασταυρώσεις με τις τοπικές άγρια γάτες.

Σε πολλές περιοχές, μακριά από την επιρροή της Εκκλησίας, η γάτα που λαμβάνεται μυστικιστική και θρησκευτική σημασία. Λόγω της ικανότητάς της να επιβιώσει καταστροφή, η γάτα είναι συχνά λέγεται ότι έχει εννέα ζωές - εννέα είναι ένα μυστικιστικό αριθμό, μια τριάδα της trinities - και σχετίζεται με την καλή τύχη. Οι Ιάπωνες έχουν το Mi-κε (Three-Fur), ή γάτα καλή τύχη, ένα τσίτι, αγάλματα των οποίων είναι σε όλη την Ιαπωνία. Οι Βρετανοί έχουν τη δεισιδαιμονία ότι αν μια γάτα, ειδικά μια μαύρη γάτα, σταυροί διαδρομή σας, καλή τύχη θα ακολουθήσουν. Δική μας δεισιδαιμονία μαύρη γάτα προέρχεται από τα κυνήγια μαγισσών Σάλεμ, όπου αναρτώνται οι γάτες των φτωχών γυναικών συχνά μαζί τους, με αποτέλεσμα το λέει η τύχη της γάτας σημαίνει κακή τύχη. Αυτό συγχωνεύθηκε με τη βρετανική εισαγόμενα μαύρη γάτα-δεισιδαιμονία να αλλάξει η τύχη από την καλή στην κακή.

Στην Ασία, οι γάτες που χρησιμοποιούνται συχνά στους ναούς για τον έλεγχο των ποντικών, οι οποίοι διαφορετικά θα μασάτε για την scrolls προσευχή, και έγιναν πολλές ημι-μυστικό. Η Tibetian Lamas revered γάτες για την υπομονή τους. Στο Σιάμ (νυν Ταϊλάνδη), οι ιερείς που εκτρέφονται γάτες ιερό ναό, παρόμοιο με το Σιάμ γάτες του σήμερα, αλλά και πιο στρογγυλεμένο της κεφαλής και stockier του σώματος, και με μια κόμβος στην ουρά. Ο κόμβος έχει θρησκευτική σημασία στους ναούς, αλλά έχει εκτραφεί σε άλλο πλαίσιο. Στη Βιρμανία, ο ιερός ναός γάτες ήταν μακρυμάλλης Σιάμ, αλλά με λευκά πόδια και δεν κόμβος, η Birman του σήμερα.

Αρχικό Γάτες

Από όλες τις τρέχουσες φυλές των γατών, οι δύο που έχουν τη μεγαλύτερη αξίωση να είναι ότι η αρχική κατοικίδια γάτα της αιγυπτιακής Μάου και η Abyssinian. Και οι δύο έχουν την ενδιάμεση δομή του αμαξώματος και σφηνοειδή κεφαλή με σαφώς καθορισμένες προσώπου αεροπλάνα της Αφρικανικής αγριόγατα. (Η τελευταία τάση στη σύγχρονη αβυσσινιακού αναπαραγωγής είναι η φυλή για ένα μικρό μέγεθος, αλλά που δεν καταστρέφει το επιχείρημα.) Επίσης, και οι δύο έχουν μια σχετικά πρωτόγονη δομή γούνα σε σύγκριση με άλλες εγχώριες γάτες, και οι δύο είναι σίγουρα ιχνηλασιμότητα για την ορθή μέρος του κόσμου.

Αιγυπτιακή Μάου είναι στίγματα τιγρέ, με μακριά πόδια, ελαφρώς μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην πλάτη, του δίνει μια γκανιότα εμφάνιση και την καθιστά πολύ γρήγορα: είναι πολύ παρόμοια με την αφρικανική αγριόγατα με κηλίδες αντί για ρίγες. Θα θυμίζει έντονα τις γάτες δει σε πολλές αιγυπτιακές τοιχογραφίες του ναού. Η Abyssinian έχει ένα all-κουνέλι-agouti όπως παλτό και ένα πολύ άγριο μέλλον πρόσωπο, και θυμίζει έντονα τις γάτες δει σε άλλα έργα ζωγραφικής ναό.

Η πιθανότητα είναι ότι η αρχική γάτα ήταν μια πολύ αχνά ριγέ αφρικανική αγριόγατα, όπως βρίσκεται γύρω από τις άκρες των ερήμων, ακόμη και σήμερα, η οποία αναπαράγονται γρήγορα σε κάθετες ρίγες, στίγματα, καθώς και όλες τις ποικιλίες agouti από τον άνθρωπο. Υπάρχουν επίσης ισχυρές ενδείξεις ότι η γάτα ήταν εξημερωμένα αρκετές φορές σε διαφορετικές τοπικές ρυθμίσεις, και ότι η σύγχρονη γάτα είναι πράγματι ένα σύνθετο των διαφόρων αυτών νωρίς υπηρέτες.

R. Roger ΜπρετόνΗ ΓΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πότε ή πώς η γάτα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γη. Οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν, ωστόσο, ότι τα περισσότερα αρχαία πρόγονος της γάτας ήταν πιθανότατα ένας weasellike ζώο που ονομάζεται Miacis, που έζησε περίπου 40 εκατομμύρια ή 50 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Miacis θεωρείται από πολλούς ότι είναι ο κοινός πρόγονος όλων των εκτάσεων-σαρκοφάγων κατοικία, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων, καθώς και γάτες. Αλλά προφανώς οι γάτες που υπήρχε για εκατομμύρια χρόνια πριν από την πρώτη σκυλιά. Ίσως η πιο γνωστή του προϊστορικού γάτες είναι Smilodon, η saber-toothed γάτα που συχνά ονομάζεται τίγρη. Αυτή η τρομερή ζώων κυνήγι σε όλη μεγάλο μέρος του κόσμου, αλλά άρχισε να έχει εκλείψει προ πολλού.

Γάτες στον αρχαίο κόσμο

Η πρώτη ενώσεις της γάτας με τον άνθρωπο μπορεί να αρχίσει προς το τέλος του λίθου. Πήρε πολλούς αιώνες, πάντως, η γάτα να εδραιωθεί ως οικόσιτο ζώο. Περίπου 5.000 χρόνια πριν, οι γάτες έγιναν δεκτά μέλη των νοικοκυριών της Αιγύπτου. Πολλές από τις φυλές που γνωρίζουμε τώρα έχουν εξελιχθεί από αυτές τις αρχαίες γάτες. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν τη γάτα για να κυνηγήσουν τα ψάρια και τα πτηνά, καθώς και για την καταστροφή των αρουραίους και ποντίκια που μολυνθεί τα αποθέματα σιτηρών κατά μήκος του Νείλου. Η γάτα θεωρήθηκε τόσο πολύτιμη ότι οι νόμοι που προστατεύονται, και, τελικά, στη λατρεία της λατρείας γάτα αναπτυχθεί που διήρκεσε για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Η θεά γάτα Bastet - το όνομα του οποίου ορθογραφία επίσης Bast, Pasht, και πολλούς άλλους τρόπους - έγινε ένα από τα πιο ιερό από όλα τα αριθμητικά στοιχεία της λατρείας. Ήταν εκπροσωπείται με το κεφάλι της γάτας. Σύντομα όλες τις γάτες που έγινε στο ιερό των Αιγυπτίων, και όλα ήταν καλά φροντίζεται.

Μετά το θάνατο της γάτας, το σώμα του είχε μουμιοποιηθεί και θάφτηκε σε ένα ειδικό νεκροταφείο. Ένα νεκροταφείο βρέθηκαν το 1800 περιείχε τα διατηρημένα όργανα της πάνω από 300.000 γάτες.

Οι Αιγύπτιοι είχαν αυστηρούς νόμους που απαγορεύουν την εξαγωγή των γατών? Ωστόσο, επειδή οι γάτες είχαν αποτιμηθεί σε άλλα μέρη του κόσμου για τους αρουραίους-αλίευση ανδρεία, που ελήφθησαν από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους για τα περισσότερα μέρη της Ευρώπης. Κατοικίδια γάτα βρέθηκαν επίσης στην Ινδία, την Κίνα και την Ιαπωνία όπου ήταν περιζήτητα ως κατοικίδια ζώα, καθώς και τρωκτικών αλιείς.

Γάτες στο μεσαιωνικό κόσμο

Η τύχη της γάτας που υποβλήθηκε σε μια ριζική αλλαγή στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Έγινε αντικείμενο δεισιδαιμονίες και συνδέθηκε με το κακό. Η γάτα ήταν πιστεύεται ότι είναι με εξουσίες σε μαύρη μαγεία - συνεργάτης της μάγισσες και ίσως η ενσάρκωση του διαβόλου. Πρόσωπα που εκτρέφονται γάτες θεωρήθηκαν ύποπτοι για πονηρία και τέθηκαν συχνά σε θάνατο μαζί με τις γάτες τους. Γάτες κυνηγήθηκαν, βασανίστηκαν, και θυσιάζονται. Σχετικά με τη θρησκευτική γιορτή μέρες, κάηκαν μεγάλος αριθμός γάτες μερικές φορές στη ζωή ως μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων. Live γάτες ήταν κλεισμένα μέσα στους τοίχους των σπιτιών και άλλων κτιρίων που είχαν κατασκευαστεί, με την πεποίθηση ότι αυτό θα έφερνε καλή τύχη. Καθώς ο πληθυσμός της γάτας φθίνει, από ασθένειες που μεταφέρουν πληθυσμός αυξήθηκε αρουραίους, ένας παράγοντας που συνέβαλε τα μέγιστα στην εξάπλωση της μαστίζει και άλλων επιδημιών σε όλη την Ευρώπη.

Από τον 17ο αιώνα η γάτα είχε αρχίσει να ανακτήσει την προηγούμενη θέση της ως σύντροφος για τους ανθρώπους και ένα σύστημα ελέγχου των τρωκτικών. Καρδινάλιος Ρισελιέ, στη Γαλλία, σημειώθηκε για την αγάπη του για γάτες. Πολλοί συγγραφείς, ιδίως στη Γαλλία και την Αγγλία, άρχισε να κρατήσει τις γάτες ως κατοικίδια ζώα και να γράψει από τις καλές ποιότητες τους. Έγινε της μόδας να κατέχουν και τις γάτες της φυλής, και ιδίως το μακρυμάλλης ποικιλίες. Από τα τέλη του 1800 δείχνει γάτα κρατούνταν στην Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις οργανώσεις fanciers γάτα »ιδρύθηκαν. Πολλές από τις δεισιδαιμονίες που προέκυψαν κατά την περίοδο των διώξεων γάτα, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι εμφανής και σήμερα, με τη μορφή της όπως ρητά ως «Μια μαύρη γάτα διασταυρώνονται σας φέρνει κακή τύχη."

Γάτες στις τέχνες

Η γάτα έχει ένα αγαπημένο θέμα των καλλιτεχνών και συγγραφέων για αιώνες. Ίσως η πιο γνωστή από όλες τις καλλιτεχνικές παραστάσεις είναι αυτές του αιγυπτιακού γάτα θεά Bastet. Αρχαία γλυπτά και σχέδια της εικόνας της με το κεφάλι της γάτας έχουν βρεθεί σε πολλά σημεία της κοιλάδας του Νείλου. Ιαπωνικά καλλιτέχνες διακρίθηκε για την απεικόνιση της γάτας. Ορισμένα από τα σχέδια ήταν τόσο ρεαλιστικό ότι στην αρχαιότητα ήταν ότι θα είναι μαγεία. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι αν τα σχέδια τους κρέμονταν στα σπίτια και στους ναούς που διατηρούνται αρουραίους και ποντίκια μακριά. Μεταξύ των πιο γοητευτικές των ιαπωνικών γάτες είναι Maneki-Neko, μια μικρή γάτα πιστεύεται ότι εξασφαλίζουν την ευτυχία και καλή τύχη. Ιαπωνικά Βουδιστές προσκυνήσουν γάτες μετά το θάνατο, και ο ναός του Go-To-Ku-Ji στο Τόκιο είναι αφιερωμένο σε αυτούς.

Κεκτημένα εξυπηρετούν ιερείς του ναού και άσματα τονίζω για αιλουροειδών ψυχές. Συνωστισμός μέσα στο ναό είναι γλυπτά, έργα ζωγραφικής, γλυπτά και την ανακούφιση των γατών. Σε κάθε, η γάτα έχει ένα πόδι έθεσε σαν σε χαιρετισμό, την κλασική στάση του Maneki-Neko.

Οι γάτες έχουν απεικονίζεται στα έργα πολλών μεγάλων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων Leonardo da Vinci, Albrecht Durer, Paul Gauguin, Θεόδωρος Gericault, William Hogarth, Εντουάρ Μανέ, και ο Πάμπλο Πικάσο. Πιθανώς το πιο γνωστό γάτα στον κόσμο είναι η Felix Cat, αστέρι από ταινίες κινουμένων σχεδίων κινούμενων σχεδίων. Άλλα διάσημα καρτούν γάτες περιλαμβάνουν Krazy Kat και Tom (του Τομ και Τζέρι), οι οποίες είχαν ποντίκια για συντρόφους. Μουσικοί όπως ο Gioacchino Rossini και Maurice Ravel έχουν πληρώσει επίσης φόρο τιμής στη γάτα σε συνθέσεις.

Παραμύθια και ιστορίες για γάτες είναι μέρος της κουλτούρας των περισσότερων ανθρώπων. Εκδόσεις του Puss στο μύθο μπότες εμφανίζονται σχεδόν σε κάθε γλώσσα, και η ιστορία του Dick Whittington και η γάτα του είναι γνωστή. Η προσωπικότητα και η ομορφιά των γατών έχει εμπνεύσει πολλούς ποιητές. Ένα απόσπασμα από ένα από τα ποιήματα TS Eliot εμφανίζεται στην αρχή αυτού του άρθρου. Αναγνώστες όλων των ηλικιών απολαμβάνουν τα βιβλία για γάτες. Μια λίστα με μερικά από τα ωραία βιβλία που έχουν γραφτεί για γάτες εμφανίζεται στο τέλος αυτού του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου